12 november 2017
14:00

IBK Svala

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - IBK Svala

I säsongens andra hemmamatch så besegrades IBK Svala med klara 13-0. Ska inte vara kritisk efter målexplosionen men spelmässigt så kan vi så mycket bättre. Framförallt så tycker jag att det går lite långsamt i speluppbyggnaden.

Första perioden är spelmässigt jämn men det är vi som kan gå till periodvila med en 2-0 ledning efter dubbla mål av Eriksson(varav ett i PP).
Skott: 12-8

Inför andra perioden så lyfter vi in Kacper i kassen. En debut som gav mersmak. Känns otroligt bra att ha två stabila målvakter. Vi höjer spelkvaliteten en aning och efter 04:55 så kommer 3-0 målet genom Isak O fint framspelad av Sjölund. Efter 09:09 rasslar det igen då Eriksson gör sitt tredje mål för dagen assisterad av Sjölund. 5-0 kommer av Linuz efter att ha brytit ett uppspel och får ett friläge. När klockan står på 12:45 så får vi ett offensivt frislag i högerhörnet. Niklas är snabb i tanken och spelar en helt omarkerad Eriksson i slottet.
Skott: 9-7

Matchen är givetvis avgjord nu. Oskar går in i kassen igen. Våra motståndare blir mer och mer oinspererade och ger oss väldigt mycket yta och tid för "jaga" mål. Klockan stannar på 05:47 när Niklas efter att laddat stora kanonen gör 7-0. Bara 7 sekunder senare kommer 8:an då vi skapar en 2 mot 1:a och Anton kan frispela Sjölund som har öppet mål. Hemmapubliken hinner knapp jubla färdigt innan 9-0 målet kommer av Niklas som via ett motlägg får bollen i mål. Efter ett långt byte så får Svala en spelvändning på oss. I sviterna av detta så tilldöms de en straff efter att Eriksson låst klubban. Straffen blir resultatlös efter att Oskar väntat ut skytten. Efterföljande BB är stabilt och vi släpper inte till allt för mycket. Däremot så lyckas vi trycka in ett mål när det återstår tre sekunder av utvisningen. Innan hesa Fredrik ljuder så hinner vi med tre mål till. Eriksson framspelad av Sjölund. Anton bryter ett uppspel och får friläge. Tobbe frispelad i slottet av Eriksson.
Skott: 8-5

Målskyttar: Eriksson 5, Niklas 2, Sjölund 2, Isak O 2, Linuz 1, Anton 1, Tobbe 1,
Assister: Sjölund 4, Niklas 2, Anton 1, Eriksson 1